Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lomnice dostane sto tisíc za úspěch v soutěži Historické město roku

Městu Lomnici nad Popelkou se podařilo vyhrát v krajském kole soutěže Historické město roku 2018. Díky tomuto úspěchu nyní dostane od Libereckého kraje odměnu ve výši sto tisíc korun.

Město Lomnice vyhrálo cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. „Finanční dar obdrží město Lomnice nad Popelkou v rámci 25. ročníku literárně-dramatického festivalu Lomnické kulturní léto,“ komentoval mluvčí kraje Filip Trdla.

Lomnice nad Popelkou se dlouhodobě zapojuje do Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Díky tomu se městu podařilo během posledních let výrazně zlepšit vzhled městské památkové zóny. „Lomnice nad Popelkou se o své historické kulturní dědictví stará,“ uvedla radní Květa Vinklátová. Podle radní postoj Lomnice ke kulturnímu dědictví je příkladný a není běžný ani ve větších městech.

A co se v Lomnici zlepšilo a změnilo? Došlo třeba na opravu muzea, do místní zvonice se vrátily zvony a rekonstrukce se dočkal i městský hřbitov.

Autoři | Foto lomnicenadpopelkou.cz

Štítky Lomnice nad Popelkou, historické město roku, Liberecký kraj, městská památková zóna, Květa Vinklátová, soutěž

Lomnice dostane sto tisíc za úspěch v soutěži Historické město roku  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.