Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Kvůli lajkům poničili skálu. Lidé na sítích se hádají, jestli jde o fotomontáž

Svět sociálních sítí je pro mnohé mladé lidi vším. Kvůli lajkům na „fejsu “nebo srdíčkům na „instáči“ jsou schopni udělat téměř cokoliv. A tentokrát to odnesla skála v přírodní rezervaci Příhrazské skály v Českém ráji.

Povedený pár nenapadlo nic jiného, než název svého insta profilu lifefamilypassport vyškrábat do pískovce. Že tím níčí přírodní bohatství v Chráněné krajinné oblasti, je asi vůbec nezajímalo. „Na základě podnětu jsme prověřili údajné poškození skal v přírodní rezervaci Příhrazské skály. Ptáte se co se stalo? Zkrátka někteří z nás v honbě za lajky na sociálních sítích nebo v domnění, že to ocení budoucí generace, ryjí svoje podpisy do pískovcových skal. Ti extra arogantní či extra hloupí se u svých výtvorů vyfotí a dopíší srdceryvný příběh o svém dobrodružství. A právě důkaz o takové hlouposti se nám dostal do rukou,“ popisuje správa CHKO Český ráj celý incident.

Na místě pak zjistila, že tento páreček měl ještě jeden skvělý nápad. Když už skálu poničili, rozhodli se po sobě smazat stopy, a jak jinak než dalším zásahem do skály. „V tomto případě však ještě dotyční „umělci“ svoje dílo po zapózovaní smazali. Jak? Vydřeli jej ze skály, hloupost lidská je bezbřehá!“ Z reakce správy je znatelné právoplatné rozhořčení.

CHKO Český ráj o celé události informovala na svém facebookovém profilu. Jenže mnoha lidem se to nezdá. Považují celý nápis za fake vytvořený v mobilu nebo na počítači. Podle správy jsou ale na místě stopy po řádění selfíčkářů znatelné. „To si děláte srandu, ne? Vždyť ten nápis je evidentně "fotošopáž" navíc na týhle fotce chybí onen nápis, co je na dalších,“ napadá příspěvek o poničené skále Pavel M

Kdyby to tak bylo, tak by snad nikdo nic nenamítal. V mobilu ať si každý přidává texty, jaké ho napadnou. Jenže podle odborníků o žádnou fotomontáž nešlo. „Taky jsme o tom takto uvažovali, nicméně zásah do skály i pozůstatky původního nápisu jsou jasné,“ reaguje správa. Přesto jsou někteří lidí na sociálních sítích přesvědčeni (ačkoli přiznávají, že se na místo nešli podívat), že nikdo do skály nic nevyryl a stejně tak pak nápis nesmazal.

Takto vypadá místo nyní.

Foto FB/CHKO Český ráj

Štítky skála, Český ráj, Příhrazské skály, rytina, sociální síť, nápis, chráněná krajinná oblast, přírodní rezervace

FOTO: Kvůli lajkům poničili skálu. Lidé na sítích se hádají, jestli jde o fotomontáž  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.