Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté kontrolovali cyklisty, zaměřili se hlavně na nošení přilby

V rámci akce Na kole jen s přilbou si policisté z Liberce posvítili na cyklisty. Během preventivní akce se zaměřili například na správné nasazení přilby, povinnou výbavu kola a cyklisty podrobili i dechové zkoušce.

Tentokrát měli všichni cyklisté velký štěstí. Díky tomu, že se jednalo o akci preventivního charakteru, si odnesli maximálně upozornění. „Policisté zkontrolovali na tři desítky cyklistů. Téměř každý druhý neměl v pořádku povinnou výbavu jízdního kola,“ sdělila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zároveň policisté upozorňovali, že ačkoli není přilba povinná pro osoby nad 18 let, neměli by jezdci její nošení podceňovat. „Cyklisté přitom patří mezi nejohroženější skupinu účastníků provozu,“ komentovala mluvčí. Kontrolovaní cyklisté ale dopadli docela dobře, jen jeden dospělý neměl přilbu. 

Nejen cyklisté, ale také in-linisté a ostatní účastníci obdrželi od policistů reflexní pásky, praktickou cyklolékárničku nebo třeba  cyklomapu Jizerských hor.

Foto PČR

Štítky policie, Liberec, na kole jen s přilbou, cyklista

Policisté kontrolovali cyklisty, zaměřili se hlavně na nošení přilby  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.