Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na rekonstrukci silnice z Křižan do Kryštofáku si ještě počkáme. Komplikací jsou majetkoprávní vztahy

Kraj by se rád pustil do oprav zhruba osmikilometrového úseku silnice druhé třídy vedoucí z Křižan do Kryštofova Údolí. Přípravy ale komplikují složitá situace s vlastníky pozemků.

Zatím tak ještě není dáno ani žádné datum, kdy by mohla rekonstrukce začít nebo dokonce, kdy by se místní mohli nové vozovky dočkat. „V rámci plánované rekonstrukce této silnice probíhala složitá jednání s přibližně 160 vlastníky pozemků,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Taková jednání bývají velmi komplikovaná a silnice z Křižan do Kryštofáku není zdaleka jediná, která na majetkoprávní vztahy doplácí. Podobně na tom byla třeba plánovaná oprava silnice z Roprachtic do Kořenova. „Zde bylo nutné sehnat souhlas od více než 240 vlastníků pozemků,“ vysvětlil Sviták. Nakonec tak rekonstrukce proběhne ve dvou etapách. Pro úsek mezi Vysokým nad Jizerou a Sklenařicemi se už podařilo dokonce získat stavební povolení.

Silnice do Kryštofáku se navíc neobejde bez dotace. „Vzhledem k délce úseku se bude jednat minimálně o částku 250 milionů korun a bez získání evropských dotací nebudeme schopni rekonstrukci realizovat,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Foto Jan Homolka

Štítky Křižany, Kryštofovo Údolí, rekonstrukce, silnice, pozemek, Jan Sviták, Martin Půta, Roprachtice, Kořenov, Sklenařice

Na rekonstrukci silnice z Křižan do Kryštofáku si ještě počkáme. Komplikací jsou majetkoprávní vztahy  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.