Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Činnost některých finančních úřadů bude omezena. Nepomohly ani protesty starostů

Činnost finančních úřadů v Tanvaldu, Novém Boru a Frýdlantu bude od příštího roku omezena. Důvodem je optimalizace Finanční správy ČR. Podle vedení Frýdlantu starostové dotčených měst byli proti, nic ale nezmohli.

Podle starosty Frýdlantu Dana Ramzera sice byli přizvání k diskuzi, ale neměli šanci nic ovlivnit. „V podstatě nám bylo jen oznámeno, že karty už jsou rozdány,“ uvedl Dan Ramzer. Nově by měly zmíněné finanční úřady fungovat dva dny v týdnu a pracovat by v nich měli dva pracovníci.

Ve Frýdlantu tak dojde k výraznému snížení zaměstnanců. V současné době je na finančním úřadu zaměstnáno 12 osob. „Z úřadu se vlastně stane jen jakási přepážka. Ostatní lidé odejdou do Liberce,“ komentoval starosta. Podle Finanční správy ale obyvatelé rozdíl nepoznají. „Vše potřebné budou moci místní vyřídit v ty dva úřední dny,“ uvedla Tatjana Richterová z Finanční správy.

V době, kdy využívají podnikatelé a občané úřad nejvíce, by navíc mohl být otevřen i mimo běžné úřední dny. Důvodem celé optimalizace je úspora financí. Ta by měla být v příštím roce 150 milionů korun. Starostovi Frýdlantu se ale přístup správy nelíbí. Podle něj se jedná o další omezení služeb občanů. „Myslím, že peníze lze uspořit jinak, než omezením služeb občanům v příhraniční oblasti, kde mají lidé problémy s mobilními operátory i připojením k internetu,“ dodal Ramzer.

Autoři | Foto Askew

Štítky Frýdlant, Tanvald, Nový Bor, finanční úřad, Finanční správa, Dan Ramzer, Liberec

Činnost některých finančních úřadů bude omezena. Nepomohly ani protesty starostů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.