Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kraji začala výměna značek na autobusových zastávkách. Bude trvat pět let

Společnost SILNICE LK se v průběhu tohoto týdne pustila do rozsáhlé výměn označníků autobusových zastávek. Nové značky se v průběhu pěti let objeví na více než 1300 autobusových zastávkách.

V plánu má společnost vyměnit celkem 2851 dopravních značek na autobusových zastávkách, které se nachází na krajských silnicích druhé a třetí třídy. Do konce letošního roku by se mělo objevit 500 nových označníků na Českodubsku, Frýdlantsku a také Hrádecku-Chrastavsku. „Našim cílem je sjednotit vzhled zastávek v celém kraji. Náklady na výměnu označníků jsou přibližně sedm milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Už nyní můžete vidět zhruba pět desítek nových označníků. „Dříve si označníky autobusových zastávek zřizoval sám dopravce, na podzim 2017 ale přešla tato povinnost na vlastníka komunikací,“ komentoval Sviták. Nové značky mají na sobě symbol autobusu, logo IDOl, název zastávky a linky, které zde staví.

Foto Liberecký kraj

Štítky označník, autobus, zastávka, dopravní značky, autobusová zastávka, Silnice LK a.s., Jan Sviták, Frýdlantsko

V kraji začala výměna značek na autobusových zastávkách. Bude trvat pět let  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.