Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Švýcarská vyhlídka s pohledem na Ještěd i Bezděz

Že vám Švýcarská vyhlídka ani Zelený vrch nic neříkají? Nevadí. Je to ale moc hezký i když trochu zapomenutý místo u Cvikova. Pokud tak ještě nemáte plány na víkend, můžete vyrazit sem.

Švýcarská vyhlídka toho má hodně za sebou. Místo, kde dříve stávaly hned dva hostince, po kterých dnes není ani památky. A nebo je? Když okolí prozkoumáte lépe, možná si všimnete zarostlých základů. Tak právě tam kdysi jeden z hostinců stával.

Na místě toho druhého je smrkový altánek. „Altán s krásným výhledem na Ještěd nechaly vytvořit v roce 2015 lesy ČR,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. Oba oblíbené hostince, z nichž jeden se nazýval Švýcarský dům, zanikly po druhé světové válce.

A kudy že se sem dostanete? „Zelenému vrchu se také říká Drnovecký. Nachází se totiž přibližně kilometr a půl nad severním okrajem osady Drnovec,“ dodal Mikulička.

Foto Liberecký kraj

Štítky výlet, Švýcarská vyhlídka, Cvikov, Českolipsko, tip na výlet, vyhlídka, Ještěd, Bezděz, hospoda, druhá světová válka, Česko, Drnovec

TIP NA VÝLET: Švýcarská vyhlídka s pohledem na Ještěd i Bezděz  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.