Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stopař okradl řidiče, který ho svezl. Vzal mu peněženku s pětistovkou

Tenhle manželský pár už asi stopaře nevezme. Když totiž jednoho v neděli kolem poledne svezli, odvděčil se jim tak, že řidiči ukradl peněženku i s hotovostí, ale také doklady a platebními kartami. Po neznámém muži pátrají policisté.

Manželé zastavili muži mezi dvaceti a třiceti lety mezi Novým Borem a Skalicí u České Lípy. „Pasažér si sedl na zadní sedačku, moc nemluvil a vystoupil v České Lípě u přemostění silnice I/9, odkud měl údajně dál namířeno do Prahy,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

To, že je něco v nepořádku, si pak třiapadesátiletý řidič všiml až po příjezdu domů. Peněženka byla pryč. „To, že by ji někde vytratil, s naprostou jistotou vyloučil vzhledem k tomu, že ji z auta během své cesty nevytahoval. V podezření je nyní stopař, který seděl na zadní sedačce, kde ležela i taška s peněženkou,“ dodala mluvčí.

Zloděj přitom z peněženky může využít pouze pětistovku, která v ní byla. Jinak majiteli způsobil starosti tím, že s ní ukradl i platební karty a osobní doklady.

Stopař měl vyšší, středně silnou postavu, tmavé vlasy a několik dní neholené vousy. „Na manželský pár působil jako milý usměvavý, mladý muž. Měl na sobě tmavé oblečení a cestoval s tmavou velkou taškou a batohem. Tvrdil, že se vrací z tábora,“ řekla Baláková.

Po totožnosti stopaře nyní policisté pátrají. „Pokud by se nám ho podařilo najít a z krádeže peněženky usvědčit, zodpovídal by se v této souvislosti z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za to ho soud může poslat až na dva roky do vězení,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky stopař, krádež, Policie ČR, peněženka, Praha, Česká Lípa, Nový Bor, Skalice u České Lípy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stopař okradl řidiče, který ho svezl. Vzal mu peněženku s pětistovkou  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.