Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž vykradl byt své známé. Že je pryč se dozvěděl na jejím facebooku

V České Lípě se kriminalistům podařilo vypátrat zloděje, který vykradl byt své známé, když byla v zahraničí. Zjistil to prostřednictvím sociálních sítí.

Zloděj, který už byl za své dřívější krádeže potrestán podmíněným trestem odnětí svobody a obecně prospěšnými pracemi, se dopustil další trestné činnosti.

V minulém týdnu se vloupal do přízemního bytu, který patří jeho známé a se kterou udržuje kontakt na facebooku. „Právě přes facebook zjistil, že tato žena na delší dobu opustila Českou republiku,“ uvedla tisková mluvčí policie Ivana Baláková.

Shodou okolností neměl recidivista sebemenší problém se do bytu dostat. „Matka dotyčné ponechala při kontrole bytu pootevřené okno kvůli větrání,“ dodala Baláková. Opuštěnou domácnost tak využil hned dvakrát k přespání a zároveň z bytu odnesl televizor a horské jízdní kolo do zastavárny.

Čtyřiadvacetiletému muži nyní hrozí až tři roky vězení. Odcizené věci se podařilo zajistit a vrátit majitelce. 

Policie tak apeluje na všechny, kteří se chystají na delší dobu upustit své domovy, aby se vyvarovali šíření jakýchkoliv informací souvisejících s jejich situací, a to především na sociálních sítích.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Česká Lípa, krádež, Facebook, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vykradl byt své známé. Že je pryč se dozvěděl na jejím facebooku  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.