Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nový Bor vybuduje nový sportovní areál. Hotový bude letos na podzim

Nový Bor vybuduje u školy v centru nový sportovní areál, který bude disponovat hřištěm pro tenis, házenou nebo volejbal. Dále tam bude šedesát metrů dlouhá běžecká dráha, doskočiště či hřiště na malou kopanou s umělou trávou.

Nový Bor na Českolipsku připravuje výstavbu venkovního víceúčelového hřiště v centru města. Do areálu se chystá investovat skoro 12 milionů korun.

Nové sportoviště vyroste v Kalinově ulici a sloužit bude hlavně pro 500 žáků ze Základní školy náměstí Míru. „Bude to v historii školy poprvé, kdy bude mít vlastní hřiště,“ uvedl starosta dvanáctitisícového města Jaromír Dvořák.

Veřejnosti bude hřiště přístupné po skončení výuky a hotové by mělo být letos na podzim. V areálu budou hřiště pro tenis, házenou, volejbal, 60 metrů dlouhá běžecká dráha, doskočiště i hřiště na malou kopanou s umělou trávou.

Výstavba hřiště si podle odhadu vyžádá asi 9,2 milionu korun a hotové by mělo být letos na podzim. V areálu budou hřiště pro tenis, házenou, volejbal, 60 metrů dlouhá běžecká dráha, doskočiště i hřiště na malou kopanou s umělou trávou.

Dalších zhruba 2,7 milionu korun vydá radnice v areálu v Kalinově ulici na demolici tří objektů, takzvaných tesco domů. „Na jejich místě by do budoucna mohla být venkovní ledová plocha včetně zázemí pro bruslaře,“ dodala mluvčí města Radmila Pokorná.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Českolipsko, Nový Bor, výstavba, sportovní areál, hřiště, podzim, tenis, volejbal, Jaromír Dvořák, Tesco, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Bor vybuduje nový sportovní areál. Hotový bude letos na podzim  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.