Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sucho je opravdu extrémní. V Novém Boru už se nesmí čerpat voda z potoků a řek

Příliš vysoké teploty komplikují život jak obyvatelům, tak například zemědělským zvířatům na území celé České republiky. Nově teď i v Novém Boru na Českolipsku mají proto lidé přísný zákaz čerpat vodu z místních potoků, a to do odvolání.

V Novém Boru v současnosti panuje zákaz čerpání vody, a to ze třinácti potoků a řek v regionu. Vše kvůli enormnímu suchu a horku. O situaci informovala mluvčí radnice Radmila Pokorná.

Na základě zákazu, který platí do odvolání, tak lidé nesmějí z vodních toků čerpat vodu za účelem zalévání zahrad, sportovišť, napouštění bazénů nebo například kvůli mytí automobilů. 

Nařízení platí pro Boberský, Dobranovský, Hamerský, Chotovický, Krompašský, Kamenický, Kunratický, Okrouhlický, Pryský, Rousínovský a Šenovský potok, Šporku a Svitávku. Vztahuje se na celé území v rámci Obce s rozšířenou působností Nový Bor, kde žije více než 26 tisíc obyvatel. Mimo Nového Boru také na města Cvikov a Kamenický Šenov a dalších 13 obcí.

Český hydrometeorologický ústav varuje. V některých potocích a řekách je jen pár centimetrů vody. S těmito problémy se však nepotýká jen Liberecký kraj ale celá Česká republika.

Foto Vaclav Vaclav | Zdroj ČTK

Štítky Českolipsko, Nový Bor, zákaz čerpání vody, potok, Česko, okres Česká Lípa, Český hydrometeorologický ústav, Svitávka, Šporka, Cvikov, Kamenický Šenov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sucho je opravdu extrémní. V Novém Boru už se nesmí čerpat voda z potoků a řek  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.