Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Těžce zranil chodce a ujel. Policisté hledají auto s nabouranou pravou stranou

K vážné dopravní nehodě došlo v pondělí ve tři čtvrtě na tři odpoledne na silnici mezi Trávníkem a Mařenicemi. Auto tam smetlo muže, který tam v tu chvíli procházel se svou přítelkyní. Chodec utrpěl vážné poranění, řidič auta ani nezastavil a ujel.

Pětasedmdesátiletý muž po silnici procházel se svou přítelkyní. „Podle jejího vyjádření se ve směru od Mařenic v katastru obce Trávník vyřítilo ze zatáčky velmi vysokou rychlostí motorové vozidlo, které muže u krajnice srazilo a odhodilo do příkopu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže řidič místo zastavení ujel směrem na Cvikov. „Těžce zraněného muže transportoval do liberecké nemocnice vrtulník zdravotnické záchranné služby a lékaři ho vzhledem k závažnému zdravotnímu stavu hospitalizovali na anesteziologicko resuscitačním oddělení,“ dodala mluvčí.

Podle ní teď řidiči hrozí až pět let vězení za přečiny těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a také pro neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.

Policisté už zajistili stopy přímo na místě nehody, po řidiči intenzivně pátrají. „Vzhledem k tomu, že musí mít poškozenou přední pravou stranu, očekáváme, že by nás na toto vozidlo mohl upozornit některý z autoservisů a nebo i náhodní svědci či sousedé bezohledného řidiče, kteří si čerstvého nepřehlédnutelného poškození na jeho autě všimnou. Veškeré informace k případu prosím volejte na známou bezplatnou linku Policie ČR 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu Policie ČR,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, nehoda, pátrání, chodec, Cvikov, Mařenice, Policie České republiky, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžce zranil chodce a ujel. Policisté hledají auto s nabouranou pravou stranou  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.