Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Postupně chtěl firmu připravit až o sedmdesát tisíc korun

Celkem pětkrát se pokusil muž z Českolipska připravit svého zaměstnavatele o peníze. Tomu již došla trpělivost a s celým případem se obrátil na policii.

Poprvé se k zpronevěře uchýlil v červnu 2017. Zaměstnanec doručovací společnosti si tehdy ponechal peníze ve výši 2 000 korun, které ovšem měl za dobírky odevzdat firmě. Snaha si takto přivydělat mu ale nevyšla a musel peníze vrátit. 

„Další částku ve výši pět a půl tisíce korun si jednatřicetiletý muž ponechal v lednu tohoto roku. Peníze neodvedl jak měl,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. K dalšímu incidentu došlo jen o dva měsíce později, kdy si přivlastnil opět dva tisíce.

V dubnu si však tento muž rozhodl ponechat balíčky se stravovacími kupony v hodnotě téměř 60 000 korun. Přestože se ke všem svým činům doznal a peníze pokaždé vrátil, obrátil se doposud trpělivý zaměstnavatel na policii. Muž nyní čelí obvinění ze spáchání přečinu zpronevěra. Za tu mu v nejhorším případě hrozí pobyt ve věznici po dobu pěti let.

Foto Policie ČR

Štítky krádež, zpronevěra, peníze, Českolipsko, policie, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postupně chtěl firmu připravit až o sedmdesát tisíc korun  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.