Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při nehodě zemřeli tři lidé včetně maminky malé Vanesky. Česká Lípa organizuje veřejnou sbírku

Celkem 80 000 korun by město rádo darovalo rodině, která tragicky přišla o maminku při srpnové autonehodě. Ta byla letošní nejtragičtější nehodou v kraji. Přispět bude moci i veřejnost.

Radnice v České Lípě se rozhodla uspořádat veřejnou sbírku pro rodinu jedné z obětí tragické nehody, při níž na počátku srpna nedaleko Doks na Českolipsku zahynuli tři lidé ve věku od 23 do 26 let, další dva byli vážně zraněni.

Sbírka Pomoc pro Vanesu a Lukáše má pomoci malé Vanese Lepšíkové a jejímu tatínkovi, který se v liberecké nemocnici z těžké nehody zotavuje. Holčička přišla při nehodě o maminku, řekla mluvčí českolipské radnice Eva Markgrafová.

„Srpnová dopravní nehoda, kde přišlo o život několik mladých lidí, otřásla celou Českou Lípou. Tragédie je o to strašnější, že jedné malé holčice se už nikdy domů nevrátí její maminka a tatínek, který přežil, leží ve vážném zdravotním stavu v nemocnici. Radním jsme proto předložili návrh, aby naše město pro oba uspořádalo veřejnou sbírku, kterou této českolipské rodině v nelehké životní situaci můžeme všichni pomoci alespoň finančně,“ řekla starostka Romana Žatecká.

Radní zároveň schválili pro rodinu finanční dar 20.000 korun, což je maximum, o němž může rada rozhodnout. „Dalších 60.000 korun chceme darovat ještě ze zbylého výtěžku z letošního městského plesu. Návrh na jeho udělení proto předložíme zastupitelstvu na jeho zářijovém zasedání,“ doplnil místostarosta Juraj Raninec.

Spuštění veřejné sbírky připravuje správní odbor. Podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové byla nehoda u Doks 8. srpna nejtragičtější havárií letošního roku v Libereckém kraji. Na frekventované silnici 38 se osobní vůz čelně střetl s protijedoucím kamionem.

Uvnitř auta zemřeli přímo na místě řidič osobního vozu a jeho spolujezdkyně, další ženu se hasiči s profesionálními zdravotníky snažili marně resuscitovat. V osobním voze jeli další dva muži ve věku 26 a 47 let, které museli hasiči vyprostit. Oba skončili ve vážném stavu v liberecké nemocnici. „Oba přežili,“ dodala Baláková.

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky sbírka, peníze, nehoda, Česká Lípa, havárie, veřejná sbírka, rodina, Krajská nemocnice Liberec, Doksy, okres Česká Lípa, Romana Žatecká, Juraj Raninec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě zemřeli tři lidé včetně maminky malé Vanesky. Česká Lípa organizuje veřejnou sbírku  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.