Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Novém Boru uzavřeli chodník na mostě, navíc strhnou i lávku

Havarijní stav donutil město uzavřít jeden chodník na mostě v ulici B. Egermanna, místem ale projdete. K zemi půjde ze stejného důvodu i lávka v ulici Kpt. Jaroše. Další lávky se dočkají rekonstrukce.

Nový Bor na Českolipsku musel uzavřít jeden z chodníků na mostě v ulici B. Egermanna. Pravidelná prohlídka odhalila havarijní stav nosné konstrukce, která v této části může hrozit zřícením, řekla  mluvčí radnice Radmila Pokorná.

Město má ve správě 23 mostů a lávek, kontrola odhalila i špatný stav čtyř lávek, jednu bude nutné strhnout. „K okamžitému uzavření chodníku v ulici B. Egermanna jsme přistoupili z bezpečnostních důvodů. Most jako celek ohodnotili technici na sedmibodové škále stupněm šest, tedy druhým nejhorším stupněm,“ doplnil starosta Jaromír Dvořák.

Zajištěný je podle něj průchod podél komunikace, oddělený od aut zábradlím. Protože jde o jednu z hlavních tepen ve městě, chce radnice most co nejdříve opravit. „Do konce letošního konce roku by mohly proběhnout administrativní úkony, samotná rekonstrukce pak příští rok,“ řekl vedoucí městského odboru rozvoje Miroslav Jeništa.

Rekonstrukce se podle něj bude dělat vždy na polovině mostu, aby druhá zůstala průjezdná. „Odhadovaná cena rekonstrukce je zhruba dva miliony korun,“ dodal. Poslední z pravidelných kontrol mostů a lávek ve městě odhalila také špatný stav čtyř lávek. „Jde o lávku za městským kinem, ke koupališti a u dvou lávek v Nábřežní ulici,“ uvedl Martin Bezouška ze správy komunikací.

Lávku z ulice Kpt. Jaroše ke koupališti čeká demolice. „V budoucnu tu povede cyklostezka na Českou Lípu a v rámci stavby plánujeme postavit zcela novou lávku. Do té doby ji nahradíme provizorní,“ řekl. Kompletní rekonstrukce čeká lávku za městským kinem a také dvě lávky v Nábřežní ulici nad základní školou a u bývalé knihovny. „Zpracujeme projektové dokumentace. O samotné realizaci rekonstrukcí musí rozhodnout zastupitelé města,“ dodal Jeništa.

Autoři | Foto luzicke-hory.cz

Štítky Nový Bor, most, lávka, oprava, kontrola, chodník, rekonstrukce, Jaromír Dvořák, okres Česká Lípa, Martin Bezouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Boru uzavřeli chodník na mostě, navíc strhnou i lávku  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.