Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Nemocniční ulice mizí starý dům, v budoucnu zde bude nová budova

Do Nemocniční ulice v Novém Boru zamířila těžká technika. Ta postupně srovnává se zemí nevyužívaný dům, který byl dlouhou dobu ostudou okolí. Demolice by měla být do čtvrtka.

Neobývaný dům, který byl domovem pouze pro krysy, odkoupilo loni město za 880 tisíc korun. Nyní ho za dalších 1,125 milionu korun bourá. „Původní předpokládaná cena demolice byla 3,2 milionů korun, díky veřejné soutěži se ale cena snížila o více než polovinu na 1,125 milionu korun,“ uvedl starosta Jaromír Dvořák.

Náklady na bourání navíc zafinancuje dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Volný prostor ale v budoucnu prázdný nezůstane. Opět by zde měl vyrůst dům, a to s městskými byty. „Rádi bychom tak navýšili počet městských bytů. Snažíme se tak reagovat na mnoho žádostí z řad občanů,“ dodal starosta. Největší zájem je údajně o byty velikost 2+1 a 1+1.

Dům v Nemocniční ale není jediný objekt, který z Nového Boru zmizí. Město chce do konce listopadu zbourat ještě tři zchátralé domky v Kalinově ulici. Na jejich místě by měla být venkovní ledová plocha. Ta doplní i postupně budovaný sportovní areál v jeho blízkosti.

Foto luzicke-hory.cz

Štítky Nový Bor, demolice, Nemocniční, bourání, dům, Jaromír Dvořák, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Nemocniční ulice mizí starý dům, v budoucnu zde bude nová budova  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.