Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdrogovaný Polák ujížděl policistům. Luxusní audinu rozstřelil o betonový sloup

Honičku s řidičem pod vlivem drog mají za sebou českolipští policisté. Ti pronásledovali luxusní Audi SQ5 okolím Jablonného v Podještědí. Do cesty mu postavili celkem dva zátarasy, až ten druhý ale šílenou jízdu zastavil. Dvaačtyřicetiletý Polák se mu snažil vyhnout, ale narazil do betonového sloupu.

„Krajští dopravní policisté vozidlo spatřili na výjezdové komunikaci z Mimoně a řidiče se zde snažili zastavit za pomoci zvukového a světelného signalizačního zařízení. Řidič v šedé audině na jejich znamení ovšem nezastavil a naopak se řítil k Jablonnému závratnou rychlostí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

První zátaras policisté postavili na příjezdu do Jablonného. Před zátarasové vozidlo si stoupl jeden z nich a dával řidiči audiny znamení k zastavení. Ten ale pokračoval v jízdě dál , a to i ve chvíli, kdy se ho policista snažil přimět k zastaven namířenou střelnou zraní. „Zakročující policista nakonec před vozidlem musel uskočit, aby se vyhnul střetu s ním,“ dodala mluvčí.

Auto pokračovalo dál až k dalšímu zátarasu poblíž křižovatky ulic Lidická, Valtinovská a Na Nivách v Jablonném. Před touto překážkou uhnul její šofér ze silnice a havaroval najetím do betonového sloupu elektrického vedení, který přerazil. „Policisté ho pak zadrželi, nicméně podrobit se jejich pokynům odmítal i poté, co vystoupil z havarovaného auta a nasazení pout se velmi aktivně bránil,“ uvedla Šrýtrová.

Jde o stále se opakující příběh. Muž pod vlivem kokainu měl auto převést do Polska, to se mu ale nepovedlo. Vyšetřovatel ho v souvislosti s pondělní událostí již obvinil z přečinu podílnictví a ze zločinu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody. „Vyšetřovatel současně podal státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby, a to proto, aby v trestné činnosti na svobodě nepokračoval, a aby se trestnímu stíhání nevyhýbal,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Audi, Polák, Jablonné, sloup, Jablonné v Podještědí, Audi SQ5, Mimoň, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný Polák ujížděl policistům. Luxusní audinu rozstřelil o betonový sloup  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.