Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Českolipská nemocnice se modernizuje, nově přibude magnetická rezonance

Kraj schválil záměr půjčit českolipské nemocnici 50 milionů korun. Nemocnice hodlá vrátit peníze do června příštího roku.

O finanční půjčku požádalo vedení nemocnice. „Nemocnice potřebuje peníze na předfinancování projektů z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Kraj ovšem zapůjčí pouze část peněz, celková částka, kterou musí nemocnice uhradit, je 119 milionů korun.

„Podle mého názoru je to dobrá strategie. Českolipská nemocnice opravdu nové vybavení potřebuje,“ komentoval Sobotka. Mezi nové přístroje patří například magnetická rezonance, vybavení operačních sálů nebo zobrazovací a laboratorní přístroje.

Magnetická rezonance se v současnosti nachází například v Jablonci nad Nisou nebo Liberci. Další přístroj by tak mohl snížit nápor na dosavadní pracoviště. „Samozřejmě to ulehčí současným magnetickým rezonancím. Ovšem je zde ještě jeden problém, a tím je nedostatek doktorů, kteří by mohli rychle výsledky odečíst. Proto i nadále zůstane jistě toto vyšetření výběrové,“ dodal náměstek.

Magnetickou rezonanci, která bude v České Lípě historicky poprvé, by mohli vyzkoušet první pacienti již na počátku příštího roku. Na konci tohoto listopadu by v nemocnici mělo dojít ke spuštění dialýzy. Starší přístroje, které vedení vyřadí a je ještě použitelné, nabízí nemocnice k odkupu.

Foto nemcl.cz

Štítky nemocnice, Česká Lípa, modernizace, magnetická rezonance, půjčka, peníze, Přemysl Sobotka, Liberec, Jablonec nad Nisou

Českolipská nemocnice se modernizuje, nově přibude magnetická rezonance  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.