Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiče oslnilo slunce, při výjezdu z kruháče srazil chodce

K tragickému střetu vlaku s vozem se dnes na Českolipsku přidala další nehoda, kdy řidič osobního automobilu srazil na přechodu seniora.

Čtyřiasedmdesátiletý chodec přecházel dnes před polednem po přechodu u kruhového objezdu na třídě T. G. Masaryka. První jízdní pruh přešel muž směrem od kostela k poště bez problémů, v druhém jízdním pruhu ho ale srazilo auto.

Na vině je údajně sluníčko. „Podle výpovědi řidiče osobního automobilu ho oslnilo ostré slunce,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Podle policistů je tato příčina opravdu věrohodná, nicméně případ rozhodně není ještě vyřešen. „Další okolnosti případu nadále šetří policisté,“ dodává mluvčí.

Již nyní byly ovšem zahájeny úkony trestního řízení, kde se bude posuzovat vina řidiče za ublížení na zdraví z nedbalosti. Sraženého muže transportoval s těžkým zraněním vrtulník do Krajské nemocnice v Liberci. 

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, chodec, nehoda, Nový Bord, okres Česká Lípa, Tomáš Garrigue Masaryk, Krajská nemocnice Liberec

Řidiče oslnilo slunce, při výjezdu z kruháče srazil chodce  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.