Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilá cizinka rušila celý panelák. Před strážníky omdlévala, skončila na záchytce

Strážníci v České Lípě měli během vánočních svátků rušno. Na záchytku odvezli řádící cizinku, s druhou ženou už tam mířili, ta se ale na poslední chvíli dala dohromady a mohla domů.

Cizinka tropila povyk v jednom z paneláků na Ladech. „Strážníci vyvedli ženu z chodby domu, kde ji nalezli jenom v tričku a v legínách. Žena byla silně opilá a neměla u sebe nic, podle čeho by se dalo zjistit, kde bydlí. Ovšem to nestačilo, jakoukoliv komunikaci sabotovala, přestože se strážníci dovolali tlumočnici ochotné i v noční hodině své krajance pomoci,” řekl mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Podle ní žena střídala agresivitu a pasivní resistenci, chvílemi byla ve slovním vyjadřování hlasitá, pak omdlela. Ani na obvodním oddělení PČR se nepodařilo zjistit, jak se jmenuje a kde bydlí. Kvůli mdlobám ženě zavolali záchrannou službu, před doktorkou už ale herecký výkon ženy nebyl tak přesvědčivý. „Vzhledem k chování a evidentní opilosti ji hlídka MP po lékařské prohlídce odvezla do záchytné stanice v Liberci,” dodala mluvčí.

Druhá žena se ve tři hodiny ráno tak hádala se svým druhem, až na ně sousedi zavolali hlídku. Žena ale nepřestala ani po příchodu strážníků. „Poté, co se ohnala rukou po jednom strážníkovi, jí nasadili pouta a vyzvali k dechové zkoušce. Reakce byla stejně vřelá, jako nadávky před tím, takže žena putovala k lékařské prohlídce, která předchází převozu do záchytné stanice,” popsala Vlastníková.

Cestou v autě strážníků ale nejspíš ženě došlo, co ji čeká. „Žena si zřejmě uvědomila, že to přehnala, takže v ordinaci byla klidná a dokonce se za své chování omluvila. Začala spolupracovat, takže namísto cesty do Liberce se mohla vrátit domů,” uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky záchytka, alkohol, Česká Lípa, Vánoce, Liberec

Opilá cizinka rušila celý panelák. Před strážníky omdlévala, skončila na záchytce  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.