Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Nepij to, podej to. V České Lípě na Silvestra od rachejtle hořelo auto. Hasilo se šampaňským

Na českolipském námětí došlo během půlnočních oslav příchodu nového roku ke kuriózní situaci. Jedna z rachejtlí totiž zapálila zaparkované auto. Jenže čím hasit? A tak se vzalo šampaňské, kterého bylo kolem dostatek.

Rachejtle se ocitla mezi kovovou a plastovou částí automobilu zaparkovaného před radnicí a začala hořet. „Naštěstí si toho všimli lidé  kolem a upozornili strážníky, kteří oheň nemohli vidět, protože stáli z jeho druhé strany,” popsala mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Lidé pak spontáně začali podávat šampaňské. A i když se někdo tak lehce pití vzdát nechtěl, zaznělo: „Nepij to, podej to.” A bylo.

Oheň se podařilo improvizovaným zásahem rychle uhasit. „Strážníci přivolali také hasiče, kteří už s likvidací ohně práci neměli, ale zato důkladně termokamerou prohlédli auto,” dodala mluvčí.

Strážníci se pak chvíli pokoušeli najít svědky celé události, zda případně nešlo o úmyslné zapálení. Vhledem k pokročilému večeru se jim to ale nepodařilo. „Díky duchapřítomným reakcím všech zúčastněných se podařilo uchránit majetek před zničeným. Městská policie děkuje všem, kteří se vzdali alkoholu ve prospěch dobré věci,” uzavřela Vlastníková.

Autoři | Foto MP Česká Lípa

Štítky silvestr, ohňostroj, požár, šampaňské, šampaňské víno, Česká Lípa

VIDEO: Nepij to, podej to. V České Lípě na Silvestra od rachejtle hořelo auto. Hasilo se šampaňským  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.