Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Láska přes internet skončila více než stotisícovým dluhem

Zdálo se, že pětatřicátník objevil na seznamce svou spřízněnou duši. Žena ale spíše než o partnera měla zájem o finance a důvěřivému muži po sobě zanechala mnoho dluhů, které stále vyplouvají na povrch.

Ačkoli žena si již dávno odpykává trest ve vězení, muž na ni ještě asi hodně dlouho nezapomene. Zvláště pak proto, že nesplacené půjčky neustále přibývají. Vše začalo před třemi lety, kdy se muž s mladší ženou seznámil přes internet.

Byla to asi láska jako trám, protože poté co si dotyčná postěžovala na špatnou finanční situaci, neváhal ji galantní rytíř vytvořit bankovní účet na své jméno. „Muž poskytl partnerce PIN, přístupové údaje k internetovému bankovnictví a dokonce i občanský průkaz, aby si ho okopírovala a mohla si vytvořit kontokorent,“ popisuje policejní mluvčí Ivana Baláková.

V tu chvíli už ženě nebránilo nic v tom, aby na jméno svého udatného zachránce vytvořila nespočet různých půjček. K jejich splácení samozřejmě nedocházelo, muž o nich totiž vůbec nevěděl. „Dotyčný muž ani neobdržel žádnou korespondenci od věřitelů, jelikož podvodnice použila vymyšlenou adresu,“ uvádí mluvčí.

V roce 2017 skončila žena ve vězení, kam jí soud poslal na tři roky. Za sebou nechala dluhy ve výši 150 000 korun. Jenže ani nyní nemá muž od podvodnice pokoj. Na konci uplynulého roku se mu totiž ozvali další věřitelé. „Tyto nově zjištěné dluhy by se měly pohybovat okolo 20 000 korun,“ dodává Baláková. Okolnosti těchto dalších dluhů šetří policisté a pachatelka se tak může těšit na brzkou návštěvu ve své cele. Pravděpodobně si zde svůj pobyt o nějaký ten den prodlouží.

Foto Policie ČR

Štítky dluhy, Českolipsko, krimi

Láska přes internet skončila více než stotisícovým dluhem  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.