Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Polskému kamionu plnému dřeva málem upadlo kolo. Viselo jen na polovině poškozených šroubů

Už jen silou vůle drželo kolo na úchytu návěsu kamionu, který v Novém Boru v pondělí zastavili policisté. Nelíbilo se jim, jak má zajištěný náklad dřeva, stav kola je ale překvapil ještě víc.

„Uchycení kola na první nápravě návěsu bylo totálně zdevastované. Z původních deseti šroubů se jich dochovalo pouze pět a i ty trpěly značným poškozením,” popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Díky zásahu policistů tak nedošlo k tragédii. „Utržené kolo rozjetého kamionu je doslova smrtelným nebezpečím pro ostatní účastníky silničního provozu,” dodala mluvčí.

Policisté pak řidiči zakázali další jízdu do doby, než jeho firma poslala servisní službu a ta úchyty kola kompletně vyměnila.

Třiatřicetiletého polského řidiče nyní čeká v Česku správní řízení, ve kterém mu hrozí pokuta v rozmezí od 5 do 10 000 korun a zákaz řízení. „Dopravní policisté od cizince vyinkasovali kauci ve výši 6 tisíc korun, která propadne, pokud se k přestupkovému řízení nedostaví,” uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kamion, poškození, úchyt, Nový Bor, policie, Česko, dřevo

VIDEO: Polskému kamionu plnému dřeva málem upadlo kolo. Viselo jen na polovině poškozených šroubů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.