Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pád stromu zavinil smrt hasiče, kolegové si tragickou smrt každoročně připomínají

O víkendu si českolipští hasiči připomněli smutnou událost, kdy před dvanácti lety přišli o svého skvělého kolegu. Při záchraně uvězněných lidí ve vichřici zaplatit svým vlastním životem.

Tehdy v Česku řádil orkán Kyrril. Silný vítr mohl i za pád stromu na auto v katastru obce Slunečná na Českolipsku. „Na místo se vydal s dalšími kolegy i hasič nadpraporčík Dušan Lipovský. Na určeném místě začali odstraňovat popadané stromy a pátrali po uvězněném voze,“ popsala tehdejší událost mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Jenže právě tehdy vítr znovu udeřil a padající strom zasáhl i Dušana Lipovského. „Při převozu do nemocnice bohužel svým zraněním podlehl,“ komentovala Bílková. Smutnou událost si českolipští hasiči každoročně připomínají. Tehdy totiž přišli nejen o skvělého kolegu, ale také tatínka dvou dětí a třetího tehdy ještě nenarozeného miminka.

 

Foto HZS LK

Štítky úmrtí, hasiči, Kyrill, vichřice, strom, smrt, Česko, okres Česká Lípa

Pád stromu zavinil smrt hasiče, kolegové si tragickou smrt každoročně připomínají  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.