Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pomozte matkám z azylových domů, přispět můžete darováním potravin

Během dnešního dne můžete na náměstí Míru v Novém Boru podpořit klienty Farní charity Česká Lípa, která rozděluje potraviny zejména mezi ženy s dětmi z azylových domů v Dobranově a České Lípě.

Jelikož sklad provozovaný právě zmíněnou Farní charitou, vyhlásilo město akci „Pomozte naplnit prázdný sklad potravin pro lidi v nouzi“, do které se může zapojit kdokoli. Nápad ale nevzešel z radnice, nýbrž od lidí, které spojilo hlasování o Rákosníčkovo hřiště.

Pokud chcete do nějakou potravinou přispět, nejlepší volbou jsou základní suroviny jako mouka, cukr, sůl, čaj, rýže a podobně. „Maminky z azylových domů rády pečou, jistě jim udělá radost i prášek do pečiva, nebo třeba kakao,“ uvedla za organizátory Lenka Rajsinglová.

Potraviny můžete do sbírky věnovat dnes od 15:30 do 16:30 na náměstí Míru v Novém Boru.

Město tuto iniciativu v podobě potravinové sbírky hodnotí velmi kladně. Do nákupu potravin pro matky a děti se zapojí sami úředníci. „Oslovili jsme i všechny naše zaměstnance a věříme, že se podaří vybrat co nejvíce potravin,“ komentoval starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Foto pixabay.com

Štítky Nový Bor, potraviny, sbírka, azyl, jídlo, azylový dům, Farní charita Česká Lípa, Česká Lípa, Náměstí Míru, Dobranov, Jaromír Dvořák

Pomozte matkám z azylových domů, přispět můžete darováním potravin  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.