Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Máte rádi landartové umění? Pak se zapojte do soutěže Geoparku Ralsko

V rámci čtvrtého ročníku mezinárodního landartového Festivalu Proměny v krajině zaniklých obcí vyhlašuje Geopark Ralsko soutěž. Do té se může zapojit každý. Jednotlivec, skupina a nebo třeba i škola.

Princip soutěže je velmi jednoduchý, stačí v období od začátku března do 12. května navštívit Geopark Ralsko a vytvořit zde nějaké dílo z čistě přírodních materiálů. „Poté stačí dílo vyfotit a zaslat fotku spolu se jmény autorů, názvem díla a jeho lokací (nejlépe ve formátu GPS) na e-mail festival@geoparkralsko.cz,“ uvedla ředitelka Geoparku Ralsko Lenká Mrázová. I Geopark jde s dobou, takže fotky můžete sdílet i na Instagramu.

Na vítěze, zvolené účastníky mezinárodního landartového workshopu, čekají lákavé odměny. Smyslem soutěže není jen vytvořit něco nového a jedinečného, ale i oživit příběhy zaniklých obcí. Celý projekt v sobě navíc spojuje Land art s dalším směrem v podobě Site specifik art. „Tento umělecký směr se zaměřuje na místo, do kterého je určité dílo zasazeno. To znamená, že základní inspirací je samotná atmosféra místa - genius loci,“ řekla Mrázová.

Autoři | Foto Geopark Ralsko

Štítky land art, Geopark Ralsko, festival, Proměny v krajině zaniklých obcí, soutěž, umění, Festival Proměny, Instagram

Máte rádi landartové umění? Pak se zapojte do soutěže Geoparku Ralsko  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.