Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Desetkrát trestaný kriminálník se vloupal do čtyř chatek

Na policejní linku 158 se minulý týden po půlnoci dovolal chatař z oblasti Bílý Kámen na Českolipsku a tvrdil, že z vedlejší chaty se ozývá podivný šramot a zvuk rozbíjeného skla.

Na místo tak okamžitě dorazili českolipští policisté. Jak se ukázalo, k vloupání došlo nejen ve zmíněné chatě, ale také ve třech dalších. „Policistům se podařilo zadržet pachatele nedaleko místa činu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Jak policisté následně zjistili, tento padesátiletý hříšník byl už desetkrát soudně trestaný. Ani to ho ale od dalších činů neodradilo.

Do chatek se zloděj vkradl dveřmi nebo okny, ukradl, na co přišel, a navíc po sobě nechal pěknou spoušť. „Dotyčný toho více zničil, než ukradl. Odnesl si sice věci za téměř devět tisíc korun, ale na vybavení chatek způsobil škodu za více než sedmatřicet tisíc korun,“ komentovala Baláková. Majitelům tak zůstalo po návštěvě tohoto recidivisty například propálené linoleum, znečištěný koberec, rozbitá okna i dveře.

Nenapravitelný pachatel je nyní již ve vazbě, kam ho poslal soudce. Policisté padesátníka již obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Policisté zároveň upozorňují, aby si lidé svůj majetek dobře chránili. Jen za minulý rok evidují policisté 25 vloupání do podobných objektů, při kterých byla způsobena škoda 488 tisíc korun.

Foto PČR

Štítky recidivista, zloděj, chatky, Bílý Kámen, okres Česká Lípa

Desetkrát trestaný kriminálník se vloupal do čtyř chatek  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.