Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejen bledule lákají do Pekla, letos poprvé proběhne slavnostní odemykání

Přírodní památka Peklo nedaleko České Lípy láká každý rok tisíce návštěvníků. Město se tak rozhodlo poprvé uspořádat symbolické jarní Odemykání Pekla.

Nejvíce lidí míří do Pekla právě na začátku jara. Údolí obepnuté skalami totiž nabízí pohledy na největší populaci bledulí v celém kraji. Turistickou sezónu ale letos neodstartují jen bílé květy baculatých bledulí ale také úplně nová akce v podobě Odemykání Pekla. „Město se rozhodlo zpříjemnit období prvních výletů a uspořádat společně s obcemi Zahrádky, Sosnová a Regionálním turistickým informačním centrem Odemykání Pekla, které symbolicky otevře toto krásné místo turistů,“ uvedla mluvčí České Lípy Kristýna Kňákal Brožová

V sobotu 13. dubna tak bude v rámci této události připravena zábavná ale i naučná stezka pro celou rodinu. Fáborky postupně provedou účastníky zhruba pětikilometrovou cestou od Karby před Nový Dvůr až k zámku v Zahrádkách. „Cestou mohou lidé plnit i spoustu úkolů, ty budou zaměřené právě na přírodní památku Peklo, stezka tak bude nejen zábavná, ale věříme, že i poučná,“ komentovala vedoucí informačního centra Květa Menclová.

Akce bude probíhat od 11 do 17 hodin. Start i slavnostní zahájení s fanfárou proběhne v osadě Kraba. Odsud se lidé vydají na zmíněnou stezku a v Zahrádkách se mohou těšit na příjemné posezení a opékání buřtíků. 

Foto pixabay.com

Štítky peklo, Česká Lípa, památka, odemykání, bledule, přírodní památka, Karba

Nejen bledule lákají do Pekla, letos poprvé proběhne slavnostní odemykání  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.