Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sídliště Špičák se dočká další obnovy, letos dojde na ulici Vladimirská

Letos Česká Lípa investuje do obnovy místního sídliště přes 20 milionů korun. Obyvatelé se mohou těšit nejen na více zeleně, ale také na nové chodníky, parkovací místa nebo přechody pro chodce.

V České Lípě pokračují letos v obnově sídliště Špičák. Úprav za bezmála 22 milionů korun se dočká Vladimirská ulice. Na základě připomínek obyvatel tam přibude stromů a keřů, ale také míst k oddechu. V plánu jsou i nové chodníky, parkovací místa a přechody pro chodce, řekla starostka Jitka Volfová. Revitalizace Vladimirské ulice patří letos k největším akcím ve městě.

Na úpravách největšího českolipského sídliště se pracuje několik let. Město postupně opravuje komunikace, přibylo míst k parkování. „Přizvali jsme obyvatele k debatě, aby si sami řekli, co by si tam přáli. Nemohly to být žádné významné zásahy do projektu, ale lidé si přáli umístění laviček, výsadbu nějakých stromů a doplňkové chodníky v zelené ploše, která tam je,“ doplnila Volfová.

Pracuje se také v ulici Pod Špičákem, která mimo jiné slouží jako jedna z přístupových tras do českolipské nemocnice. Akce za 24 milionů korun je rozdělena do tří etap. Ulice dostane parkovací pruh pro automobily i nové veřejné osvětlení. „Je nutná hlavně z důvodu havarijního stavu vozovek a chodníků,“ řekl místostarosta Martin Brož Stavebníci opraví také ulici U Nemocnice až po křižovatku s Dlouhou ulicí a také účelovou komunikaci k zadnímu vjezdu do areálu českolipské nemocnice.

Česká Lípa je s 37.000 obyvateli třetím největším městem v Libereckém kraji. Město letos počítá s příjmy 726,543 milionu korun, výdaje budou ještě o 197,461 milionu korun vyšší. Důvodem jsou hlavně investice. Schodek je ale krytý přebytkem z minulých let, kdy se investovalo velmi málo. Největší novou akcí bude rekonstrukce a zateplení budovy městské knihovny Špičák, na kterou je v rozpočtu připraveno 38 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Českolipsko, sídliště, Špičák, Česká Lípa, chodník, parkování, Jitka Volfová, Martin Brož

Sídliště Špičák se dočká další obnovy, letos dojde na ulici Vladimirská  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.