Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Česká Lípa jde s dobou. Nově bude půjčovat kolobrndy

Koloběžky jsou stále oblíbenější. A nově si je budou moci půjčit turisté i v českolipském informačním centru. Tuhle suprovou novinku uvítají určitě nejen jednotlivci ale hned celé rodiny.

Stále populárnější koloběžku si mohou turisté od čtvrtka půjčit i v České Lípě. Tamní regionální informační centrum na hlavním náměstí jich má k dispozici 19 a pro děti mají k zapůjčení i povinné helmy. Koloběžku si mohou obyvatelé i návštěvníci města půjčit jen na pár hodin, ale také až na tři dny. Vracet ji nemusí do centra v České Lípě, ale také v nedalekém Kamenickém Šenově nebo Novém Oldřichově, informoval radní Michal Prokop.

„Jsem rád, že se podařilo půjčovnu koloběžek zrealizovat, myslím, že určitě přispěje k rozvoji cestovního ruchu nejen v České Lípě, ale v celém regionu,“ doplnil Michal Prokop.

Koloběžky jsou nejen v Libereckém kraji stále populárnější, půjčit si ji je možné už na desítkách míst. „Kromě koloběžky od nás lidé dostanou při půjčení i zámek na koloběžku. Navíc jim věnujeme mapku s vytipovanými trasami vhodnými pro koloběžky, aby si jízdu co nejvíce užili,“ doplnila vedoucí Regionálního turistického informačního centra v České Lípě Květa Menclová.

Půjčovné se liší podle výpůjční doby i druhu koloběžky. Při zapůjčení koloběžky na dobu do čtyř hodin, zaplatí klient stokorunu za hodinu, za dětskou polovinu. Půjčovné na tři dny přijde na 1200 korun, u dětské koloběžky na tisícikorunu. Rodiny ale mohou využít zvýhodněnou rodinnou cenu, kdy zaplatí až za pět koloběžek za čtyři hodiny 1000 korun, třídenní půjčovné přijde na 3500 korun. Studenti a senioři platí polovic.

Kromě České Lípy bude možné si koloběžku půjčit ještě v informačním centru v Kamenickém Šenově u Panské skály a také v Centru pro vzdělávání a kulturu v Novém Oldřichově. „Lidé si tak mohou koloběžku půjčit v České Lípě, vyrazit na cyklostezku Varhany, tam ji u Panské skály vrátit a zpátky se svézt autobusem, a nebo se svézt na koloběžce od prácheňských varhan z kopce do České Lípy a nahoru do Šenova dojet zpět autobusem,“ dodal Prokop. Koloběžky bude možné si půjčit ve všední dny a také v sobotu dopoledne, o prázdninách bude infocentrum otevřené i v neděli.

Autoři | Foto koloběžky Kostka

Štítky Česká Lípa, doprava, koloběžky, turistické centrum, Kamenický Šenov, Nový Oldřichov, Panská skála, Liberecký kraj

Česká Lípa jde s dobou. Nově bude půjčovat kolobrndy  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.