Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce Jiráskova divadla je zas o krok blíž

Město Česká Lípa usiluje řadu let o rekonstrukci zdejšího Jiráskova divadla. Nyní to ale vypadá nadějně. Radní na svém zasedání schválili zadání veřejné zakázky a plánovaná rekonstrukce je tak zas o kousek blíž k realizaci.

V současné době má již město vypracovaný projekt, na jehož základě získalo stavební povolení.  „Vzhledem ke složitosti stavby je ale nutné projekt rozpracovat podrobněji,“ komentovala starostka Jitka Volfová

Podrobná projektová dokumentace musí mimo jiné obsahovat informace o materiálech, ze kterých budou vyrobeny podlahy, obklady, nebo co bude použito na stěny. Podle plánu by měl být hlavní vchod z Panské ulice. V rámci rekonstrukce by měl přibýt v divadle nový balkón. Kapacita sálů by se měnit neměla. Stejně tak i rozměry jeviště by měly zůstat stejné.

„Podle plánu zde bude divadelní kavárna se samostatným provozem, i několik dalších prostor pro pořádání menších a alternativních akcí,“ sdělila mluvčí města Česká Lípa Kristýna Kňákal Brožová. Ta zároveň informovala, že celý objekt by měl být po rekonstrukci plně bezbariérový.

Původně město uvažovalo o výstavbě úplně nového divadla i o jeho přesunutí do kulturního dobu Crystal. Současné vedení rozhodlo ale o jeho rekonstrukci. „Výsledkem by mělo být moderní a komfortní divadlo,“ dodala Volfová.

Foto Město Česká Lípa

Štítky divadlo, Česká Lípa, Jiráskovo divadlo, rekonstrukce, Jiráskovo divadlo (Česká Lípa), Jitka Volfová

Rekonstrukce Jiráskova divadla je zas o krok blíž  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.