Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

K vyhlídce Hůrka můžete vystoupat po nové stezce

Společnost Městské lesy vytvořila novou stezku k vyhlídce Hůrka. Nová je nejen samotná pěší stezka, ale i informační tabule. Náklady na modernizaci stezky ve výší více než 300 tisíc korun pokryla dotace.

Městské lesy se snaží o okolí České Lípy nejen pečovat, ale také nabídnout návštěvníkům a turistům zajímavé atrakce a cíle. Během letošního roku tak bude společnost pracovat na údržbě dalších stezek, a také chce opravit lávky v okolí Žizníkovkého rybníka. „V příštím roce má společnost Městské lesy v plánu začít budovat druhou singltrekovou trasu na Špičáku,“ uvádí mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

„Druhá trasa by měla měřit zhruba čtyři kilometry. Zároveň by měla být náročnější než první trasa,“ komentuje ředitel Městských lesů Petr Kreisinger. Náklady na vybudování dalšího singltreku jsou odhadovány na více než dva miliony. Společnost chce proto na podzim letošního roku žádat o dotaci.

Činnost společnosti Městské lesy kvituje i starostka České Lípa. „Vážím si práce naší obchodní společnosti, která nejen pečuje o naše lesy, ale ještě myslí na českolipské občany a turisty a snaží se jim pobyt v okolních lesích zpříjemňovat,“ říká Jitka Volfová.

Autoři

Štítky Česká Lípa, Městské lesy, stezka, Hůrka, les, Špičák, Jitka Volfová, Městský les

K vyhlídce Hůrka můžete vystoupat po nové stezce  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.