Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO: Vandal řádil v kostele. Opil se a zdemoloval oltář

Žandovští policisté už znají jméno pachatele, který v noci z 20. na 21. června řádil v kostele svatého Bartoloměje v Žandově. Teprve pětadvacetiletý mladík popíjel s přítelkyní víno a do kostela se schovali před deštěm. Tam ale začal řádit.

Do protokolu vandal vypověděl, že tam vešli bočními dveřmi, které byly údajně otevřené. „Této verzi policisté příliš nevěří. Jisté je jen to, že zámek dveří někdo vylomil, otázkou zůstává, kdo a kdy. V každém případě se tímto vstupem do kostela oba milenci dostali a v konzumaci alkoholu pokračovali zde,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.


Jejich kostelní party ale nedopadla dobře. Muž během noci pod vlivem alkoholu poničil oltář, který je součástí velmi strohého interiéru. „Objekt vlastní město Žandov a jeho zaměstnanci vyčíslili celkovou způsobenou škodu na zhruba 36 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Viník se policistům k poničení oltáře přiznal. „Ti nyní připravují podklady pro jeho trestní stíhání. Zodpovídat se bude z přečinu poškození cizí věci. Své chování vysvětlil tím, že když se opije, neví, co dělá,“ dodala mluvčí. Kostel svatého Bartoloměje je přitom chráněnou kulturní památkou.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kostel, vandal, Žandov, policie, oltář

FOTO: Vandal řádil v kostele. Opil se a zdemoloval oltář  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.