Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Česká Lípa kvůli suchu přestane sekat trávu blízko stromů, omezí i řezání keřů

Město Česká Lípa se rozhodlo kvůli dlouhodobému suchu přistoupit k dalším opatřením. Ta se týkají sekání trávy i ořezu keřů. Novinkou by mohl být i vznik květnatých luk.

Nově tak město přestane například obsekávat trávu okolo stromů. „Vyšší tráva pomůže zadržet vlhkost a ochrání půdu pod stromy,“ uvedl místostarosta Martin Brož a dodal, že občané tak trávu okolo stromů nemají považovat za špatně odvedenou práci. 

Nyní navíc nebude hrozit, že by při obsekávání došlo k poničení stromů. Dalším preventivním opatřením bude omezení řezu keřů. „Nově bude probíhat pravidelný ořez pouze u těch keřů, které by bránily bezpečnosti provozu,“ komentovala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová

Občané se ale i přesto mohou obracet na město s požadavky na zkrácení konkrétních keřů, pokud jejich růst nějak ohrožuje bezpečnost. V takovém případě mohou upozornit vedení města prostřednictvím e-mailu kulasova@mucl.cz, na který by měli zaslat nejen informace o tom, kde se problematická zeleň nachází, ale také ideálně připojit i fotku.

Dále město neseká trávu do obvyklé délky okolo 3 centimetrů, ale nechává ji delší, přibližně 10 centimetrů vysokou. Do budoucna by mohly v České Lípě vzniknout i květnaté louky. „Takové opatření ale vyžaduje dlouhodobou přípravu,“ řekla starostka Jitka Volfová. Luk by se tak mohli místní dočkat nejdříve v příštím roce.

Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, Čskolipsko, zeleň, sucho, tráva, keř, strom, Martin Brož, Jitka Volfová

Česká Lípa kvůli suchu přestane sekat trávu blízko stromů, omezí i řezání keřů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.