Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Škola na Ladech se dočká zateplení, práce začnou na konci měsíce

Základní škola na Ladech v České Lípě se dočká zateplení. Práce začnou už na konci měsíce srpna. Náklady se pohybují okolo necelých 87 milionů korun. Za tyto peníze se dočká nových oken, fasády a do budoucna i úspornějšího provozu.

Oproti původním plánům měla být sice rekonstrukce o 7 milionů nižší, nakonec se ale cena musela posunout. „Původně odhadovanou cenu návrhl projektant v polovině roku 2018. Od té doby ale vzrostly ceny nejen materiálů, ale také prací,“ informovala starostka České Lípy Jitka Volfová.

Město podalo žádost o dotaci, která by mohla výrazně pomoci se zafinancováním projektu. Z Operačního programu životního prostředí by českolipská radnice mohla získat až 40 procent na pokrytí nákladů spojených se zateplením pláště a instalací fotovoltaických panelů. Také by mohla dostat až 70 procent na náklady na instalaci systému nuceného větrání.

Školu čekají velké změny. „Budova dostane nová okna, ta současná jsou v zoufalém stavu. Nové budou i dveře. V kuchyni bude instalovaná nová vzduchotechnika a zateplení se dočkají fasády i střechy všech pavilonů školy,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Podle předpokladů by všechny práce měly být hotové zhruba za rok. „Stavba bude probíhat za plného provozu školy,“ dodala starostka. Přesto se bude město snažit, aby rekonstrukce narušovala výuku co nejméně.

Foto Jan Luxík

Štítky škola, na Ladech, zateplení, rekonstrukce, Česká Lípa, Jitka Volfová

Škola na Ladech se dočká zateplení, práce začnou na konci měsíce  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.