Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Strážníci mají díky opilcům veselo. Třeba když se muž údajně bez pulsu sám zvedne a odejde

Strážníci v České Lípě se opravdu nenudí. A někdy za jediný den, vlastně za jediný večer, musí kolikrát zachraňovat hned několik opilců.

Příkladem je třeba nedávný večer, kdy museli pomáhat na nohy hned několika lidem v podroušeném stavu. „Městská policie dostala informaci o bezvládně ležícím muži, který se měl nacházet na břehu Ploučnice,“ uvedla mluvčí Eva Vlastníková. Strážníci ale na místě zjistili, že muž nemá žádný zdravotní deficit, ale rozhodl se takhle večer lehnout si u lávky a sledovat plynoucí vodu v řece... No prostě romantika.

Uplynulo pár hodin a strážníci opět vyjížděli ke zdánlivě naléhavému případu. „Podle oznamovatele ležel před diskotékou na schodech muž, který neměl hmatatelný puls,“ komentovala Vlastníková. Strážníci okamžitě vyjeli na místo, připraveni poskytnout první pomoc. Jaké ale bylo jejich překvapení, když na místo dojeli. Muž nejenže nebyl v bezvědomí. On tam totiž vůbec nebyl. Na schodech si jen vydechl po náročném večeru, po chvilce se zvedl a odkolébal se do vlastní postele.

A ani tímto ještě vše neskončilo. Další telefonát na sebe nenechal dlouho čekat. „Tentokrát se jednalo o opilého muže, který strážníky volal, protože ještě opilejší muž polehával u českolipského baru,“ dodala mluvčí. Hlídka Městské policie na místě zábavou a alkoholem unaveného muže probudila a poradila mu, aby domů jel taxíkem. Druhý, méně společensky unavený muž, naštěstí zvládl dojít domů po svých.

Foto pixabay.com

Štítky opilec, alkohol, opilost, Česká Lípa, městská policie, Ploučnice

Strážníci mají díky opilcům veselo. Třeba když se muž údajně bez pulsu sám zvedne a odejde  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.