Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V České Lípě si stěžují na dopravní značení. Občanům nejsou jasné červené sloupky a zelené šipky

Městský úřad v České Lípě řeší stížnosti některých občanů, podle kterých jsou některé semafory ve městě špatně seřízené nebo je zde umístěno nejasné dopravní značení.

Vedení města se proto rozhodlo občanům vysvětlit, jak se věci mají. „Červené sloupky označují vyústění účelové komunikace,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová a upozornila, že pokud řidič z takové komunikace, kterou může být třeba parkoviště u školy, firmy nebo paneláku, musí dát přednost v jízdě.

Matoucí pro některé občany zůstávají i tzv. doplňkové zelené šipky na semaforech. V České Lípě se nacházejí například na autobusáku nebo v Hrnčířské ulici. „Tato šipka svítí současně s červenou nebo oranžovou barvou a umožňuje řidiči pokračovat ve směru, kterým šipka ukazuje,“ sdělila mluvčí. Dodala, že semafory nejsou špatně seřízené, ale je potřeba dát řidičům a chodcům přednost, pokud tuto povinnost řidič má.

Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, semafory, dopravní značka

V České Lípě si stěžují na dopravní značení. Občanům nejsou jasné červené sloupky a zelené šipky  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.