Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Mácháč se chystá deset tisíc lidí. I kvůli drogám bude v pohotovosti policie

Už v pátek začíná na pláži Klůček na Máchově jezeře v Doksech taneční festival Mácháč. A jako každý rok se chystá i policie, která bude dohlížet na bezpečnost, pořádek a také na případy držení a distribuce drog.

Festival je právě většinou plný drog. Policie se na to připravuje. „Celníci budou mít při svých kontrolách motorových vozidel a jejich posádek k dispozici tradičně mobilní spektrometry, které s vysokou spolehlivostí a rychlostí detekují stopy po drogách, prekurzorech nebo výbušninách,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková

Pokud přístroj zaznamená přítomnost drogy ve vozidle, celníci ho prohledají s využitím služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog. „Ti, kteří drogu v autě převážejí, ji většinou celníkům odevzdají ještě před použitím psa, protože z vlastní zkušenosti z minulých let vědí, že je k ničemu zapírat ji,“ dodala mluvčí.

V místech některých kontrol, policie také přechodně sníží povolenou rychlost až na 30 kilometrů v hodině. „Je to v zájmu zajištění bezpečnosti jak kontrolovaných osob, tak také policistů a celníků. Na tuto úpravu upozorní motoristy dopravní značení,“ dodala Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, mácháč, festival, droga, Doksy, Máchovo jezero

Na Mácháč se chystá deset tisíc lidí. I kvůli drogám bude v pohotovosti policie  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.