Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Požár na vrcholku Ralska. Zasahovalo osmnáct jednotek hasičů

Desítky hasičů bojovaly několik hodin s ohněm v těžko přístupném terénuna kopci Ralsko. Les mezi skalami na kopci vzplál v pátek kolem půl osmé večer, zásah pak museli hasiči přerušit a pokračovali dnes. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů poplachu. Po poledni požár v blízkosti zříceniny hradu Ralsko lokalizovali.

„Na kopci zůstala samonosná nádrž s vodou z preventivních důvodů," uvedl řídící důstojoník hasičů Jan Soušek. Místo předají po úplném dokončení zásahu hasiči k dohledu vlastníkovi, což jsou Vojenské lesy a statky ČR.

Ohnisko požáru se nacházelo v nebezpečném místě, ve srázu, skalnatém terénu. Na místo se dnes sjeli hasiči ze širokého okolí. Pomáhal vrtulník, který patnáctkrát vyletěl nad terén a shodil ze speciálního vaku na oheň vodu. Požár nebyl podle Součka rozsáhlý, hořelo ale v místě, kam se lze jen těžko s technikou dostat. Při zásahu se nikdo nezranil.

Mluvčí hasičů Libereckého kraje Lucie Hložková uvedla, že požár se rozšířil na plochu zhruba 70 krát 40 metrů a na místě zasahovalo 18 jednotek hasičů. Čerpací stanoviště pro vrtulník zřídili dobrovolní hasiči, kteří vak plnili. Zabránit rozšiřování požáru se hasičům podařilo krátce před 13:30.

Autoři | Foto Hasiči Mimoň

Štítky požár, Českolipsko, Ralsko, kopec, VLS ČR, Česko, Liberecký kraj, Letecká služba Policie ČR, Noviny pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Požár na vrcholku Ralska. Zasahovalo osmnáct jednotek hasičů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.