Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Majitelé rodinných domů v Doksech mohou žádat o popelnice na tříděný odpad zdarma

město Doksy chce i nadále podporovat třídění odpadu a snižování jeho množství. Ačkoli mnoho lidí z Doks již odpad třídí, kapacita kontejnerů je očividně nedostatečná. Proto chce nabídnout nádoby zdarma k rodinným domům.

To umožní rodinám, aby třídily papír, plast i bioodpad přímo u svého domova. „Město zapůjčí majitelům rodinných domů zdarma nádoby o objemu 240 litrů,“ uvedla starostka Eva Burešová.

Lidé se nebudou muset starat ani o vyvážení. „Ani za tento svoz nebudeme požadovat žádný poplatek,“ komentovala starostka. Obyvatelé Doks tak stále budou hradit jen jediný roční poplatek. Město mohlo nakoupit nádoby díky dotaci z Operačního programu životního prostředí.

Nádoby by měli lidé dostat nejpozději na jaře 2020. Zájemci musí vyplnit do konce září dotazník na stránkách města Doksy. Zároveň je možné požádat o nádobu například jen na papír, ale přednost získají zájemci o všechny tři komodity.

Autoři

Štítky Doksy, třídění, odpad, recyklace, rodinný dům, Eva Burešová, Operační program Životní prostředí, třídění odpadu

Majitelé rodinných domů v Doksech mohou žádat o popelnice na tříděný odpad zdarma  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.