Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká Lípa se snaží zlepšit podmínky pro hendikepované

Vedení České Lípy se snaží myslet i na hendikepované spoluobčany. Proto nyní radnice připravuje řadu návrhů, díky kterým by se mohly podmínky právě pro osoby s hendikepem zlepšit.

S návrhy, jak město po této stránce vylepšit, přišli občané s hendikepem. „V rámci schůzky se dvěma vozíčkáři a zástupci českolipské pobočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR padlo několik zajímavých návrhů. V mnohém to pro mě byla velmi překvapivá schůzka. Zdravého člověka často ani nenapadne, jak například taková oprava chodníku může nevidomým zkomplikovat život,“ uvedla starostka Jitka Volfová.

Takovým nepatrným návrhem, který může výrazně pomoci, je například umístění zvonku pro hendikepované. Ten se doposud nacházel u vchodu radnice, jenže v takové výšce, že pro vozíčkáře bylo téměř nemožné na něj dosáhnout a přivolat si tak pomoc. „Nyní se už zvonek nachází na novém místě vedle dveří, kde na něj pohodlně dosáhne každý vozíčkář,“ informovala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Tím ale radnice nekončí. V příštím roce by mělo dojít na úpravu nájezdové plošiny. Nově by neměla být tak strmá. A zároveň chce zavést takzvaný euroklíč a eurozámek na veřejné toalety v Panské ulici a U Vodního hradu.

Foto pixabay.com

Štítky Česká Lípa, hendikep, radnice, Jitka Volfová, Česko

Česká Lípa se snaží zlepšit podmínky pro hendikepované  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.