Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravu v Novém Boru od pondělí zkomplikuje uzavírka ve Skalické ulici

Uzavírka ve frekventované Skalické ulici zkomplikuje od pondělí dopravu v Novém Boru. Řidiči budou muset místo složitě objíždět, vedení města jim proto doporučuje se lokalitě zcela vyhnout. Až do konce listopadu bude zcela uzavřený zhruba 150 metrů dlouhý úsek Skalické ulice po křižovatku s ulicí Ke Koupališti.

Důvodem dopravního omezení je oprava vodovodu a kanalizace, veřejného osvětlení a vedení nízkého napětí, která bude ve dvou etapách prováděna až do konce roku. „Doporučujeme řidičům, se této lokalitě zcela vyhnout a využívat další vjezdy či výjezdy na hlavní komunikaci I/9," uvedl Vladan Pokorný z radniční technické správy majetku.

V první etapě práce zcela uzavřou uvedený úsek od 16. září do 30. listopadu. Objízdná trasa pro osobní auta při cestě z města na obchvat povede ulicí U Trati, do města pak ulicemi Jabloňová, Zahradní a Ke Koupališti. Po 30. listopadu by měla být již průjezdná pravá polovina Skalické ulice, po níž se řidiči dostanou do města. Pro cestu z města bude ale stále platit objízdná trasa přes ulici U Trati.

Uzavírka se dotkne i autobusů. Do poloviny prosince budou na linkách 456 z Nového Boru přes Skalici a Manušice do České Lípy a 457 z Nového Boru přes Skalici do Slunečné platit výlukové jízdní řády. „Zastávka Nový Bor-prodejna nebude obsluhována. Na zastávkách Nový Bor-sídliště Skalická a Nový Bor-gymnázium zastaví pouze vybrané spoje v ranní a odpolední špičce. Náhradou budou autobusy zastavovat v zastávce Nový Bor-Husova a Nový Bor-Stadion, vyjma spojů vedených přes sídliště Skalická," řekl koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje Jan Roženský.

Od pátku 20. září do konce listopadu je naplánovaná také úplná uzavírka Vančurovy ulice od Liberecké po ulici Svatopluka Čecha. Důvodem je oprava povrchu a žlabu pro odvod vody. Současně bude částečně uzavřený úsek od ulice Svatopluka Čecha po Štursovu. „Od Svatopluka Čecha po ulici Mánesova proběhne rekonstrukce vodovodu a od Příkré po Štursovu se budou opravovat kanalizační šachty," řekl Pokorný. Uzavírka tam bude prováděna po částech, nový povrch by měla Vančurova ulice dostat příští rok na jaře.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Nový Bor, doprava, uzavírka, Svatopluk Čech, Liberecký kraj, Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Novém Boru od pondělí zkomplikuje uzavírka ve Skalické ulici  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.