Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V České Lípě řeší za poslední měsíce více než 70 vloupaček, proti zlodějům se spojilo město i policie

V České Lípě řeší od počátku července už 73 různých vloupaček. Celou situaci monitoruje vedení města, které spolupracuje jak s Městskou policií, tak Policií ČR. Zatím se podařilo objasnit přes 20 případů.

Policistům se do dnešního dne podařilo odhalit celkem 8 kriminálníků, kteří měli na svědomí celkem 24 vloupání. „Čtyři pachatelé skončili ve vazební věznici, jelikož na svobodě by ve své činnosti pravděpodobně pokračovali,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Poslední z těchto zlodějíčků byl do vazby poslán v pátek, kdy o tom rozhodl českolipský soud. Jednatřicetiletý muž měl na svědomí vloupání do kosmetické firmy, ze které si odnesl parfémy v hodnotě 485 tisíc korun. To ale není zdaleka jediný případ, který má na svědomí. Vedle toho se vloupal ještě do dalších 4 budov.

Přestože se nepodařilo objasnit všechny případy. Policisté i strážníci spolu na dopadení viníků aktivně spolupracují. „Ráda bych poděkovala nejen policistům a strážníkům za jejich úsilí a skvělou spolupráci, ale i občanům, kteří začali být ostražitější a více si všímají podezřelého chování,“ uvedla starostka Jitka Volfová.

Foto pixabay.com

Štítky vloupání, policie, Českolipsko, Česká Lípa, Policie České republiky, Jitka Volfová

V České Lípě řeší za poslední měsíce více než 70 vloupaček, proti zlodějům se spojilo město i policie  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.