Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sametovou revoluci si v České Lípě připomenou v průběhu celého týdne

Třetí listopadový týden bude v České Lípě patřit vzpomínkám na rok 1989, konkrétně na sametovou revoluci.

Právě letos to je 30 let od chvíle, která změnila život milionům lidí… „Přestože se 17. listopad v České Lípě každoročně významněji nepřipomíná, letos jsme se rozhodli připravit bohatý program,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

Významnému výročí bude v Lípě věnován celý týden. První program začne už v sobotu 10. listopadu a vše vyvrcholí, jak jinak než v neděli 17. na náměstí T. G. Masaryka. Na programu se podílí mnoho organizací a spolků. „Do programu oslav 30. výročí sametové revoluce se zapojily příspěvkové organizace města jako Kultura, knihovna nebo ZUŠ, ale také například kino Crystal, vlastivědné muzeum, Škola rocku nebo Vlastivědný spolek Českolipska,“ uvedla starostka Jitka Volfová.

Starosta také zdůraznila, že připomínat si taková jubilea je důležité. „A to zejména proto, abychom i dnes mohli pomáhat šířit myšlenky radosti, lásky a svobody, které ve společnosti rezonovaly před třiceti lety,“ komentovala Volfová.

Týdenní hlavní program nabídne například komentovanou prohlídku výstavy 30. výročí sametové revoluce, derniéru revolučního divadelního představení Maratův Sade od DK Jirásek, promítání dokumentárního filmu Severní vítr a samozřejmě hlavní vzpomínkovou akci v neděli 17. listopadu.

Stejně tak je pestrý i program doprovodný, který najdete na webu města www.mucl.cz.

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky Sametová revoluce, 1989, revoluce, pieta, Česká Lípa, Jitka Volfová, Tomáš Garrigue Masaryk, okres Česká Lípa

Sametovou revoluci si v České Lípě připomenou v průběhu celého týdne  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.