Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krajská rada odsouhlasila prodej areálu bývalé porodnice v Jablonci

Budovy a přilehlé pozemky koupí od Libereckého kraje společnost Jablotron Group téměř za 15 milionů korun. Krajští zastupitelé budou ještě hlasovat o prodeji, poté dojde k podpisu kupní smlouvy.

Liberecký kraj se snažil nevyužívanou budovu v Turnovské ulici v Jablonci prodat od roku 2011. Roku 2015 o areál projevila zájem Česká mincovna, která hledala nové místo pro svůj rozvoj. Nakonec od nápadu ustoupila a rozhodla se zůstat na původním místě v areálu bývalé Bižuterie.

„Liberecký kraj pro rozsáhlý areál nemá žádné využití, nepotřebuje ho. Skoro patnáct let zeje prázdnotou, podepisuje se na něm každá zima a chátrá. Přitom jeho ostraha nás ročně stojí půl milionu korun,“ uvedla dříve náměstkyně Jitka Volfová.

Načež minulý rok pronesl primátor Jablonce Petr Beitl: „Velmi bychom uvítali, kdyby prostor bývalé porodnice sloužil k zachování a rozvoji některého z odvětví jabloneckého průmyslu a zároveň plnil reprezentační funkci na příjezdu do Jablonce.“

Jablotron projevil zájem o nevyužívané prostory již ke konci roku 2016, kraj ale nového vlastníka hledá mnohem déle. „Konečně stojíme na prahu podpisu smlouvy o prodeji bývalé jablonecké porodnice,“ uvedla náměstkyně.

Nyní se konečně otevírá možnost pro vznik moderního areálu. Jablonecká společnost zároveň respektuje vývoj a výrobu v Libereckém kraji. Proto je jejím primárním cílem vybudovat prostor, který dopomůže jí i zdejšímu průmyslu k dalšímu rozvoji.

Foto Liberecký kraj

Štítky Jablonec nad Nisou, bývalá porodnice, Liberecký kraj, Jablotron, Jablonec, Česká mincovna, Jitka Volfová, Petr Beitl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská rada odsouhlasila prodej areálu bývalé porodnice v Jablonci  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.