Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec opravuje chodníky, silnice i schody. Náklady přesáhnou třicet milionů

V současnosti probíhá na Jablonecku mnoho stavebních úprav. Nejedná se ale pouze o silnice a chodníky. Dokončuje se i lávka pod železniční tratí Na Můstku a finální úpravy čekají nově přeložené schodiště pod Baštou u Úřadu práce.

Chodníky

Ulici Na Roli (úsek Harrachovská) čeká nový stopadesátimetrový úsek. Dočká se zámkové dlažby, který by měla být hotová koncem tohoto měsíce.

Do konce května proběhne zkolaudování nově zrekonstruované lávky pod tratí v ulici Na Můstku. Úpravy stály 850 tisíc.

Šestnáctimetrové schodiště pod Úřadem práce také prošlo rozsáhlou úpravou. „Došlo k přeložení žulových schodišťových stupňů a instalaci nového zábradlí po obou stranách,“ dodává mluvčí Markéta Hozová. Projekt vyšel na necelých 300 tisíc. 

V létě chce město ještě stihnout opravit další úseky chodníku v Prosečské, Rychnovské, Mozartově, Palackého nebo Mánesově ulici.

Výjezd

Dokončuje se úprava dopravního režimu pro výjezd z ulice Mládí do Palackého ve Mšeně. „Propojení ulic bylo požadavkem mšenského osadního výboru,“ sdělila Hozová. Město dokončí projekt koncem příštího měsíce.

Asfaltové povrchy

Nejrůznější dopravní omezení nelze v Jablonci nepostřehnout. Důvodem jsou velkoplošné opravy pozemních komunikací. V květnu by měl být hotov rozsáhlý úsek v ulici 9. května. Dále nový povrch dostává jeden jízdní pruh v ulici Na Kopci. Další práce se rozbíhají v Kokoníně v Přímé ulici.

Později neminou opravy ani silnici ke kapličce na Dobré Vodě nebo Zahradní ulici v Pasekách. Revitalizaci se nevyhnou ani chodníky a parkovací místa v Podhorské ulici. 

Foto město Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, chodníky, silnice, schody, oprava, chodník, Jablonec, schodiště, Úřad práce České republiky, okres Jablonec nad Nisou, Bašta, Dobrá voda, a.s., Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec opravuje chodníky, silnice i schody. Náklady přesáhnou třicet milionů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.