Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přes sto let starý most je v havarijním stavu. O prázdninách projde rekonstrukcí

Postavili ho v roce 1910 a pokud jdete po něm, skoro si ho ani nevšimnete. Most v Lidické ulici v Jablonci od svého postavení prošel jen drobnými úpravami. Nyní je v havarijním stavu a město ho musí opravit. Rekonstrukce proběhne o prázdninách a vyjde na třináct milionů korun.

„Zastupitelé schválili smlouvy o spolupráci a právu provedení stavby s majiteli nemovitostí, kterých se složitá stavby bude bezprostředně dotýkat,“ řekla mluvčí města Markéta Hozová.

Podle ní po letošním zásahu stavbařů z původního mostu zbyde prakticky jen kamenná klenba. „Celá Lidická ulice dostane jednotný ráz díky povrchu z kamenné dlažby i stejným sloupům veřejného osvětlení,“ dodala mluvčí.

Lidická ulice byla opravena už v roce 2014, od té doby se čekalo na most. V rozpočtu je na celou akci připraveno 13 milionů.

„Jelikož je most v zástavbě a v okolních domech bydlí občané, musíme mít s majiteli dotčených nemovitostí uzavřené smlouvy o spolupráci a právu provedení stavby. Bude to pro ně znamenat jistá omezení, musíme například vybudovat provizorní lávky, aby zůstal zachován přístup do objektů,“ vysvětlil náměstek primátora Miloš Vele.

Autoři | Foto město Jablonec/Petr Vitvar

Štítky most, Lidická, Jablonec, rekonstrukce, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes sto let starý most je v havarijním stavu. O prázdninách projde rekonstrukcí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.