Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jablonecký bazén otevře koncem července. Škody jsou minimální

Požár, který vznikl nešťastnou náhodou, způsobil sice jisté komplikace, avšak ty nebudou tak závažné, aby to probíhající rekonstrukci nějakým způsobem narušilo. Bazén by se měl otevřít ve druhé polovině července, jak bylo v plánu.

Požár vznikl 23. května nešťastnou náhodou v prostorách střešní konstrukce při navařování lepenky, kdy došlo ke vznícení letitého prachu. Psali jsme o tom tady.

Díky včasnému zásahu hasičů je poškozeno zhruba 5% z celé střechy a ke statickému narušení budovy nedošlo. O žádném markantním poškození tak nemůže být řeč. „Jak zaměstnanci stavební firmy, tak bazénu velmi rychle reagovali, okamžitě evakuovali všechny osoby i propanbutanové lahve. Pokud by došlo k prodlení, byť jen v řádu minut, škody by byly daleko rozsáhlejší,“ chválil reakce lidí na místě koordinátor BOZP.

Následující kroky povedou k nápravě škod vzniklých požárem. „Souběžně s tím poběží práce na rekonstrukci tak, abychom dodrželi stanovený harmonogram. Přijali jsme samozřejmě i opatření, abychom podobné situaci předešli,“ uvedl majitel firmy Libor Milota.

Podle slov náměstka Veleho proběhne v závěru příštího týdne důkladná prohlídka celého objektu, která pomůže vyčíslit celkové škody.

Foto Jiří Endler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecký bazén otevře koncem července. Škody jsou minimální  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.