Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zámeček bývalého pánského spolku Schlaraffia nebyl uznán jako kulturní památka. Rozhodl o tom soud

Bývalé sídlo pánského spolku Schlaraffia v Jablonci nad Nisou se kulturní památkou nestane. Rozhodl o tom pravomocný rozsudek a osud zámečku je tak v současnosti nejasný.

Historická stavba, která se nachází kousek od autobusového nádraží v Jablonci, nebyla uznána kulturní památkou. Rozhodl o tom soud. Toto sídlo bývalého pánského spolku Schlaraffia z počátku minulého století, tak může chátrat zvesela dál a jeho další osud je velmi nejistý. 

Rozpadající se sídlo spolku se nacházelo v areálu jablonecké firmy Malina-Safety, která chtěl dům zbourat, protože pro něj neměla využití. Avšak petice, kterou roku 2013 podepsalo přes 3 tisíce lidí, zapříčinila, že firma nabídla objekt za korunu komukoliv, kdo ho přemístí někam jinam. Zámeček tak odkoupila společnost Royal Castle development. Ta chtěla kamennou stavbu rozebrat a znovu ji postavit na jiném místě, kde by ji mohli navštěvovat i turisté. 

Zatím se však nic z toho nestalo a mluvčí Royal Castle Natalija Makovníková nyní telefonní hovory nepřijímá a na e-maily neodpovídá, alespoň podle ČTK.

Foto Šárka Steinová | Zdroj ČTK

Štítky Jablonec nad Nisou, zámeček, spolek Schlaraffia, kulturní památka, Schlaraffia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámeček bývalého pánského spolku Schlaraffia nebyl uznán jako kulturní památka. Rozhodl o tom soud  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.