Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Dobré vodě budou opět létat bikeři z celého světa

Již ve čtvrtek začnou brázdit svahy jabloneckého bikeparku první jezdci šestého ročníku JBC 4x Revelations. Návštěvníci se mohou těšit na skvělou podívanou s novinkami na trase.

Oblíbená fourcrossová akce, která je zároveň součástí světového poháru, láká každoročně na sjezdovku tisíce příznivců. Ani letos navíc nevynechá tuto událost akrobatický letec Martin Šonka, který jistě opět předvede neopakovatelnou show na obloze.

Horkým favoritem na vítězství je Tomáš Slavík, který je zároveň autorem této trati. Ve všech předchozích ročnících zvítězil, a tak ho letos čeká již šestá obhajoba. Přestože v sérii závodů zatím nevede, na JBC 4X Revelations se těší. „Kvůli městským sjezdům jsem neabsolvoval závod v Mexiku, a tím jsem přišel i o cenné body. Cítím se ale v dobré formě. Na mistrovství světa se mi podařilo vybojovat stříbrnou medaili a závodění v Jablonci se nemůžu dočkat. Je zde to nejlepší publikum,“ uvedl Tomáš Slavík.

Soupeří dospělí i děti

Přestože v minulých ročnících byl Jablonec nad Nisou finálovým místem světového poháru, letos celou sérii zakončí v říjnu v Mexiku. I tak je ovšem o událost neskutečný zájem a to nejen z řad fanoušku, ale i závodníků. „Na závod se přihlásilo okolo osmdesáti závodníků z celého světa. Registrace na dětské závody pak probíhá přímo na místě,“ sdělila organizátorka Hedvika Mikešová.

Zapojení dětí kvituje i náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa. „Každá aktivita, která zvedne mladé od počítačů a odvede je ven ke sportovním aktivitám, je skvělá,“ komentoval Tupla.

Letos navíc došlo k mírné přestavbě trati. „Upravili jsme trať závodu tak, aby byla pro závodníky i diváky ještě zábavnější. Vznikla nová místa na přejíždění, změnila se zatáčka a podobně,“ řekla Mikešová a dodala, že příprava tratě trvala dlouhé týdny.

Na Dobré vodě se představí to nejlepší ze světové fourcrossové špičky. Nebude zde tak chybět aktuální mistr světa Quentin Derbier, loňský mistr světa Felix Beckeman ani Scott Beaumont, který je matadorem fourcrossové scény a nejlepším anglickým závodníkem. „Rád se na toto místo vracím. Trať je perfektní, fanoušci šílí a dopřávají tak nám závodníkům pocit výjimečnosti na startu, takový jsem na jiném fourcrossovém závodě nezažil. Máme rádi i město Jablonec s krásnou přehradou a fantastickým výhledem z trati. Jsme rádi, že můžeme být zpět!,“ pochvaloval si jezdec.

Slavnostní zahajovací ceremoniál proběhne ve čtvrtek ve 20 hodin a hlavní závod odstartuje v sobotu 14. července v 18 hodin. Pro příznivce, kteří nebudou moci dorazit přímo na místo, bude opět připraveno živé vysílání, které každoročně sledují desetitisíce lidí. Bližší informace o programu nalezenete na www.jbc4xrevelations.com

Foto Petr Zbranek

Štítky Fourcross, sport, závod, Jablonec nad Nisou, Dobrá voda, bike, Tomáš Slavík, Mexiko, Martin Šonka, Scott Beaumont, Quentin Derbier, Felix Beckeman, Petr Tulpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dobré vodě budou opět létat bikeři z celého světa  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.